Allmänna villkor

Detta avtal ändrades senast den 30 oktober 2019.

Om Snusnetto.com och Snusbolaget Norden AB

Uppgifter om bolaget

Allmänna Villkor

Tillämpning och Konsumentskydd

Personuppgifter

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

Användarkonto

Omdömen

Priser och Avgifter

Upprättande av avtal om köp

Betalning

Produktinformation

Erbjudanden och kampanjer

Leverans och fraktvillkor

Outlösta Paket/Försändelser

Ångerrätt

Reklamation

Transportskador

Retur

Retur av kampanjvaror

Länkar

Force Majeure

Villkorsändringar

Tvist

Övrigt

Om Snusnetto.com

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) hos Snusbolaget Norden AB (org.nr. 556801-3683), hädanefter kallat “Snusnetto”, ”oss” eller ”vi”,

på Snusnettos webbplatser, appar eller via telefon (gemensamt kallade ”snusnetto.com”).

Snusnetto.com är en e-handel och försäljningsplattform som ägs av Snusbolaget Norden AB organisationsnummer 556801-3683.

Snusbolaget Norden AB äger därmed rätten till allt innehåll på Snusnetto.com.

Paketering och leveranser från Snusbolaget Norden AB sker normalt inom 24 timmar.

Uppgifter om bolaget

Snusnetto.com
Snusbolaget Norden AB
Organisationsnummer: 556801-3683
Östgötagatan 12
116 25 Stockholm
SVERIGE

E-post: [email protected]
E-post kundservice: [email protected]

Telefon: 020- 12 12 40

Allmänna Villkor

Varje ny kund och beställning går igenom en ålder- och identitets-kontroll via vårt betalsystem, vi gör även manuella kontroller där vi tittar på ålder och leveransadress, detta sker för att efterfölja den nuvarande tobakslagen och för att tobaksprodukter är till för vuxna över 18 år. Vid misstanke om missbruk eller avvikelser från Villkoren förbehåller sig Snusbolaget Norden AB rätten att annullera eller ändra kundens beställning. Köp kan endast ske inom Sverige och vi kommer inte godta beställningar som Snusbolaget Norden AB upptäcker från utlandet.

Snusbolaget Norden AB jobbar hårt för att informationen på dess försäljningsplattformar skall vara korrekt men reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella informationsfel. Detta tex kan vara innehållsförteckningar, produktbeskrivningar, bilder eller felaktiga priser.

När dessa fel uppstår ändrar Snusbolaget Norden AB uppgifterna. Snusbolaget Norden AB ansvarar inte för information inklusive bilder på försäljningsplattformarna som kommer från tredje part.

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Allmänna villkoren tillämpas vid köpeavtal mellan Snusbolaget Norden AB och konsument, organisationsnummer 556801-3683. För att du som kund ska känna dig trygg med att handla av Snusbolaget Norden AB så tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp hos Snusbolaget Norden AB.

Personuppgifter

Vid beställning hos Snusbolaget Norden AB godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är Snusbolaget Norden AB (org. nr 556801-3683)

Snusbolaget Norden AB´s kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Ändamålet med Snusbolaget Norden ABs behandling av insamlade personuppgifter är att använda dess för att:

1. Kunna fullgöra köp hos Snusbolaget Norden AB och dess försäljningsplattformar.

2. Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av Snusbolaget Norden ABs kanaler.

Uppgifter vid betalning på Snusbolaget Norden ABs försäljningsplattformar kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Betalnings leverantören som ni valt att använda vid köp på försäljningsplattformen är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt betalningsleverantörens villkor.

Snusbolaget Norden AB kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Om det görs en beställning på en vara som skickas direkt från leverantören så kommer Snusbolaget Norden AB att skicka över de uppgifter som behövs för att kunna slutföra och fullgöra en beställning från leverantören.

Vid användning av vår Chatt och/eller FAQ lagras de personuppgifter som du uppger i Chatten och/eller FAQ för att kunna tillmötesgå kunder på ett snabbare och bättre sätt. Informationen används även i förbättringsarbete på Snusbolaget Norden ABs plattformar. Informationen som lagras är t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer och text som du själv uppger vid Chatt och/eller FAQ.

Om du som kund väljer att e-posta till Snusbolaget Norden AB eller någon annan e-postadress knuten till Snusbolaget Norden AB så kommer din e-postadress samt e-posthistoria att sparas för att göra det möjligt samt underlätta uppföljning och svara på ärendet. Denna information kan även användas i förbättringsarbete inom Snusbolaget Norden AB.

Vi säljer inte vidare uppgifter till tredje part.

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är Snusbolaget Norden AB.

Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

Snusnetto.com
Snusbolaget Norden AB
Östgötagatan 12
116 25 Stockholm
SVERIG

Användarkonto

Som kund hos Snusbolaget Norden ABs olika försäljningsplattformar så kan det krävas att man skapar ett användarkonto. Om Snusbolaget Norden AB misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto, lämnat felaktiga uppgifter, lämnat ut sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot villkoren har Snusbolaget Norden AB rätt att stänga av Kunden. Snusbolaget Norden AB har även rätt att hur och när som helst ändra inloggningsuppgifter.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Snusbolaget Norden ABs försäljningssajter ger du också Snusbolaget Norden AB rätten att publicera dem på Snusbolaget Norden ABs försäljningsplatser samt i andra kanaler och medier. Snusbolaget Norden AB förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Priser och Avgifter

Priser som anges på Snusbolaget Norden ABs försäljningsplattformar anges inklusive mervärdesskatt (moms). Inga dolda avgifter.  Frakt tillkommer på alla köp med undantag vid erbjudanden och/eller kampanjer om fri frakt eller andra undantag gjorda av Snusbolaget Norden AB. Vid köp mot fakturaupplägg kan avgifter på dessa förekomma och detta står i klartext när man väljer faktura som betalalternativ. Outlösta paket debiteras extra med 299kr (SEK) per outlöst leverans.

Upprättande av avtal om köp

Snusbolaget Norden ABs varor beställs på någon av våra e-handlar. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Snusbolaget Norden AB via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa villkor i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies.

Vid beställning på någon utav Snusbolaget Norden ABs försäljningsplattformar kommer Snusbolaget Norden AB att skicka en preliminär orderbekräftelse tillbaka till den angivna e-postadressen. Den preliminära orderbekräftelsen går även till Snusbolaget Norden ABs manuella kontroll. Efter den blivit godkänd av kontrollen så skickar Snusbolaget Norden AB ut en slutgiltig orderbekräftelse (som blivit kontrollerad och godkänd) till den angivna e-postadressen. När denna orderbekräftelse skickats har ett avtal mellan Snusbolaget Norden AB och beställaren slutits.

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på “Slutför köp” godkänner du Snusbolaget Norden ABs allmänna villkor.

Klarnas villkor hittar du här: https://www.klarna.com/se/villkor/

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kreditkort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan.

Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Snusbolaget Norden AB rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Snusbolaget Norden AB inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Erbjudanden och kampanjer

Snusbolaget Norden AB använder sig ofta av kampanjer och erbjudanden på sina handelsplattformar. Vid dessa tillfällen gäller villkoren i kampanjerna och erbjudandena.

Leverans och fraktvillkor

Snusbolaget Norden AB använder följande fraktalternativ:

Paketet/varorna skickas till närmaste utlämningsställe eller i vissa fall direkt hem till dörr/brevlåda. I de fall paketet finns för uthämtning hos ombud skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID-handling uppvisas.

Normal leveranstid är 1 – 4 arbetsdagar från det att Snusbolaget Norden AB har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 5-10 arbetsdagar.

Många av våra leveranser kommer fram redan dagen efter vi skickat dem. Vi skickar normalt varor redan samma dag om beställningen är gjord innan 15.00.

I samband med att din order skickas från Snusbolaget Norden ABs lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet bör då nå dig inom 1-4 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans efter 4 arbetsdagar ber vi dig att kontakta vår kundtjänst.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Outlösta Paket/Försändelse

Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Snusbolaget Norden AB. Om detta sker debiteras du en avgift på 49 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Snusbolaget Norden ABs administration, frakt, returfrakt och hantering.

Ångerrätt

Du, som konsument, har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Du står själv för returfrakten och ansvarar för att produkten är väl paketerad och når Snusbolaget Norden AB oskadad. Snusbolaget Norden AB har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Snusbolaget Norden AB kan inte acceptera returer på ”färskvaror” då snus klassas som livsmedelsprodukter och deras värde sjunker markant efter att dom lämnat lagret.
Om du som kund ändå returnerar varor som inte innefattas av ångerrättens policy kommer en 100% värdeminskning appliceras och inga pengar kommer returneras då varan anses vara förbrukad.

Du kan också meddela Snusbolaget Norden AB om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Snusbolaget Norden AB. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett. Blanketten skickas sedan till följande adress:

Snusnetto
c/o Snusbolaget Norden AB
Box 32
137 21 Västerhaninge
Sverige

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning – ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Kontakta kundtjänst för att få hjälp med din retur.

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Snusbolaget Norden AB eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Snusbolaget Norden AB har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten. Reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Snusbolaget Norden AB ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. Snusbolaget Norden AB förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp.

Vid reklamation, kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. Snusbolaget Norden AB har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Kontakta kundtjänst för att få hjälp med din retur.

Transportskador

Snusbolaget Norden AB ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Snusbolaget Norden AB rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Snusbolaget Norden AB´s kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Retur

Vi erbjuder dig som konsument fjorton (14) dagars returrätt på dina köp. Detta innebär att eventuella returer ska komma till Snusnetto.com:s kännedom skriftligen inom fjorton dagar från att varan levererats. Om du inte inom denna tid (14 dagar) återkommit till bolaget med skäl och information om returen förlorar du rätten att returnera varan.

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Returrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att Snusbolaget Norden AB tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Snusbolaget Norden AB rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Kontakta kundtjänst för att få hjälp med din retur.

Retur av kampanjvaror

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via Snusbolaget Norden ABs handelsplatser på nätet och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

Kontakta kundtjänst för att få hjälp med din retur.

Länkar 

Länkar som leder utanför Snusbolaget Norden ABs handelsplattformar ansvarar inte Snusbolaget Norden AB för innehållet på. Kontrollera så du fortfarande befinner dig på en av Snusbolaget Norden AB´s plattformar innan du ingår avtal.

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför Snusbolaget Norden ABs skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Snusbolaget Norden ABs förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Snusbolaget Norden AB rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Villkorsändringar

Villkorsändringar kan komma att ske. Det är upp till kunden att alltid vara uppdaterad av dessa. Vid köp på Snusbolaget Norden ABs handelsplattformar så godkänner man där med villkoren och att man är införstådd i vad dessa innebär. Förändringar publiceras på handelsplattformarna och längst ner i villkoren kan man se när villkoren ändrats senast.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Snusbolaget Norden ABs kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på de olika försäljningssajterna.